Bijhetstrand

Switch to desktop

Sociale Media “Een folder die terugpraat” Speciaal

Sociale media gaat in je systeem zitten , je ziet en wilt dingen delen, je ervaring, je gevoel, beleving...

Wat kan dat voor je bedrijf betekenen, heel simpel, meer omzet , meer gasten, meer mensen waarmee je direct contact hebt alsof je een open telefoonlijn hebt met mensen die eventueel naar je toe willen komen, alsof je op een beurst staat, met allemaal andere logies verstrekkers, moet je dan heel hard schreeuwen? Nee, maar je moet wel duidelijk maken dat je er bent.

 

(vb Afgelopen weekend 75% bezetting via Sociale media.)

Je spreekt ze, en vertelt ze hoe leuk je bedrijf is, wat er allemaal te doen is in de omgeving, wat je te bieden hebt, je gaat de communicatie aan, je wilt graag dat mensen naar je bedrijf toekomen.

Waarom is het nog meer belangrijk?

Gasten die geweest zijn delen hun ervaring ook weer met andere, de beste reclame is mond op mond reclame, via Facebook en Twitter heeft iedereen ineens heel veel vrienden en ze delen graag hun leuke ervaringen!

Maar vertellen ook hoe slecht hun ervaring is geweest, lijkt me dat je als logies-verstrekker graag wilt weten wat de ervaring van je gast is, en dat je contact met ze wilt houden, dat je het fijn vind als er positief over je wordt gepraat.

Zoeken naar een leuke accommodatie ging vroeger via het VVV, reisgidsen, folders en later via een website .

Je zorgde ervoor dat je advertentie, website er zo goed mogelijk uitzag, zodat mensen een goede indruk hebben, gebruik daarom Sociale media als een interactieve reclame advertentie, een folder die terug praat.

Sociale media gebruiken moet ook in je systeem gaan zitten, laat leuke dingen zien, geef je beleving, in het begin denk je, dat je veel tijd eraan besteed, maar als je het goed en wel bekijkt kost het plaatsen van een foto met bericht nog geen minuut, alleen de interactie kost meer tijd.

Dit kun je laten doen door experts, maar die hebben niet de beleving van iemand die binnen het bedrijf werkt, dus mijn advies , ga ermee aan de gang, doe het zelf of iemand van binnen het bedrijf, deel je ervaring en verkoop je bedrijf zo goed mogelijk, maar wel eerlijk!

Of neem een echte expert die langskomt, door uw bedrijf gaat lopen, goede vragen stelt, de omgeving verkent en op een goede juiste manier uw bedrijf, de beleving kan verkopen.

Mijn wijsheid op dit gebied heb ik uit ervaring, ik heb elke keer dat mijn social media netwerk groeide een groei in omzet meegemaakt, een hogere bezetting-percentage.

Hoe ik weet dat ervaring en beleving delen belangrijk is? Omdat gasten de beleving willen meemaken, ze vragen vaak niet wat een kamer kost, ze vragen wanneer er plek is "Bij het Strand" , de mensen willen het meemaken ze willen het zelf zien, voelen en beleven...

Er zijn zelfs mensen die zich fan noemen van "Bij het Strand" , omdat ze de berichten zo leuk vinden. (een hele eer)

Er is geen weg meer terug, sociale media is gewoon aanwezig en een hele belangrijke bron van inkomsten geworden voor logies verstrekkers, laat deze kans niet liggen en gebruik het.

Beoordeel dit item
(3 stemmen)
Dries de Winter

Eigenaar B&B Bij het Strand, bedenker van Flessenpost met GPS, ik schrijft met succes namen in het zand en fotografeer deze, ik zet strategieën uit voor bedrijven op het gebied van social media, ik heb daarin succes gehad met Flessenpost en Jenaaminhetzand en geven is het nieuwe krijgen, ik schrijf Driesje posters in de stijl van Loesje.
Ik wil mensen inspireren en motiveren, om buiten hun comfort zone te treden,nieuwe dingen te doen, om hun ideeën en dromen uit te laten komen.

Meer in deze categorie: « Texel Bij het Strand
terug naar boven

Copyright Bed & Breakfast "Bij het strand"

Top Desktop version