Bijhetstrand

Switch to desktop
Dries de Winter

Dries de Winter

Eigenaar B&B Bij het Strand, bedenker van Flessenpost met GPS, ik schrijft met succes namen in het zand en fotografeer deze, ik zet strategieën uit voor bedrijven op het gebied van social media, ik heb daarin succes gehad met Flessenpost en Jenaaminhetzand en geven is het nieuwe krijgen, ik schrijf Driesje posters in de stijl van Loesje.
Ik wil mensen inspireren en motiveren, om buiten hun comfort zone te treden,nieuwe dingen te doen, om hun ideeën en dromen uit te laten komen.

Website URL:

Kamer 5

Kamer 5 een prachtige kamer op de eerste etage, de kamer is voor zien van een kingsize bed en een extra slaapkamer met twee persoonsbed.

Een mooie ruime badkamer met jetstream bad, aparte douche en toilet.

Balkon met openslaande deuren

Flatscreen TV

Waterkoker met koffie en thee.

Slecht weer tip Texel

 

Slecht weer tips Texel

Hierbij enkele links van leuke activiteiten.

Een gezellige huifkartocht met De Jan Plezier Texel door de slufter, waarbij er van alles wordt verteld over de natuur, en de Texelaars, hierbij worden ook tips gegeven wat er nog meer te doen is op Texel, Pieter en Inke en de medewerkers van "De Jan Plezier" zorgen voor een gezellige rit, met koffie, echte Texelse koek en een heerlijk Texels drankje als afsluiter. U geniet van een gezellige tocht vol humor en gezelligheid,  door het nationale park "De duinen van Texel".

Huur een Tuk Tuk bij Tuk Tuk Texel en maak een leuke rondreis over Texel.Koop hierbij, langs de verschillende kraampjes die je langs de weg ziet, allerlei lekkere, verse thuisgeteelde groenten en fruit voor weinig geld, met Texelse kaas en maak meteen een bezoekje aan de boerderij. Spreek Texelaars aan voor het lekkerste vlees, direct bij "de boer" of ga naar de Slagerij , en maak aan het eind van de dag een heerlijke, echt Texelse maaltijd klaar, in uw bungalow. Texelse gerechten zelf klaarmaken .Voor heerlijke verse vis kunt u terecht bij Vis Paleis van der Star.

Uiteraard past daar een heerlijk biertje bij van Texel, deze kunt u aanschaffen bij de diverse supermarkten, maar is het niet leuker om deze te kopen bij de Bier brouwerij Texel gevolgd door een rondleiding.

Voor kinderen is er genoeg te doen, denk aan Zwem paradijs Caluna , of de De bonte belevenis, mischien wel naar de bioscoop in De Burg, het Jutters museum, Kaap Skil, Ecomare, beklim de vuurtoren, kijken bij Eureka (roofvogel show), bowlen of karten in De Koog. Het vliegtuig-oorlogsmuseum bij het vliegveld, of trek gewoon goede kleding aan en geniet van het strand, de natuur en van Texel.

 

Aardappels van Texel uit zilte grond

De hele wereld wil aardappelplanten van de Texelse boer Marc van Rijsselberghe. Want alleen zijn piepers willen groeien op zoute grond. En daarvan is er nogal wat op aarde, wat op steeds meer plaatsen voor problemen zorgt. 'Eet zilt, red de wereld 

Marc van Rijsselberghe kan de grap ondertussen níet meer horen: 'Aardappels van zilte grond? Dan hoeft er zeker geen zout bij als je ze kookt?'. Nee, het hóeft inderdaad niet. Maar het mag wel. ,,Al heeft de soort van zichzelf een heel karakteristieke, zoete smaak.''

De Texelse boer is de enige met aardappelsoorten die gedijen op grond die eigenlijk veel te zout is voor de landbouw. En dus staat zijn telefoon roodgloeiend. De bellers komen uit Bonaire en Bangladesh. Uit India en Mexico. Uit Kenia, Tanzania en Zuid-Afrika. ,,Inmiddels heb ik mensen uit vijftien landen aan de lijn gehad. Allemaal willen ze planten hebben,"zegt de boer, die zelf net een paar boeren in Pakistan heeft bezocht.

Marc van Rijsselberghe

Marc van Rijsselberghe is de vader van Dorian, die bij het windsurfen goud won tijdens de Olympische Spelen van Londen in 2012 © anp.

 

Van Rijsselberghe, vader van olympisch surfkampioen Dorian, besloot wél actief op zoek te gaan naar een oplossing. Hij verdeelde een akker op zijn proefboerderij bij Den Hoorn in vakken en plantte er tientallen aardappelsoorten. ,,Het idee is simpel. Een plant die dood gaat, doet niet mee. Een plant die groeit, blijft in leven. Een plant die heel goed groeit, krijgt een plek in de eregalerij.''

Het moeilijkst is het volgens Van Rijsselberghe om een ras te vinden dat zowel tegen zoet als zout water kan. ,,Want een zoutminnende aardappel verandert bij een regenbui als het ware in een kameel. Hij zuigt zich helemaal vol met het zoete water. Zoiets kan het verschil uitmaken tussen doodgaan of blijven leven. Na jaren proberen hebben we een aantal rassen kunnen selecteren. Die zijn zouttolerant, zoutvriendelijk en weet ik wat voor labels we er allemaal aan hangen.''

Verweggistan
De soort die het allerbest tegen zout blijkt te kunnen, kreeg de naam van zijn teler: Marc. ,,Daarvan is nu genoeg pootmateriaal voorhanden om aan de vraag te voldoen,'' zegt de landbouwer. ,,Maar het is geen kwestie van opsturen naar Verweggistan, waarna de boeren daar het verder maar moeten uitzoeken. Om de planten in leven te houden, moet de grond altijd dezelfde kwaliteit en zoutgehalte hebben. Dat laatste lukt alleen met goede irrigatiesystemen. Maar ook: welke voedingsstoffen zitten in de bodem? Welke bemesting wordt gebruikt? Er komt veel bij kijken.''

Zijn zoektocht naar dé perfecte zoutminnende aardappel is pure noodzaak, benadrukt de boer. ,,Wereldwijd wordt 50 procent van de zoetwatervoorraad bedreigd door zout. Dit terwijl er juist een toenemende vraag is naar zoet water.''

Agenda 2015

 • Texel 600 jaar een speciaal jaar voor de echte Texel Fans:
  • Nieuwjaarsduik: 1 januari 2015. Spetterend het nieuwe jaar in op het strand van De Koog, Den Hoorn en De Cocksdorp.
   • Opening Texel 600 jaar Stad: 26 maart 2015 in Den Burg 
    • Middeleeuwse markt en lichtfeest: 28 maart 2015 in Den Burg; in het kader van Texel 600 jaar Stad
 • Goede Vrijdag Vrijdag 3 april 
 • Pasen Eerste Paasdag zondag 5 april 2015  Pasen Tweede Paasdag maandag 6 april 2015 

Lammetjeswandeltocht: 6 april 2015

Zestig van Texel, lange afstandsloop: 6 april 2015

Koningsdag Maandag 27 april 2015 
Reddingbootdag: 2 mei 2015 in Oudeschild en De Cocksdorp.

Bevrijdingsdag Dinsdag 5 mei 2015 

Hemelvaart Donderdag 14 mei 2015

Pinksteren Eerste Pinksterdag zondag 24 mei 2015 
Pinksteren Tweede Pinksterdag maandag 25 mei 2015
Lange Juni Cultuurmaand: 1- 30 juni 2015. Tijdens de culturele maand Lange Juni kunt u genieten van een hele reeks evenementen.
Ronde om Texel: 6 juni 2015. De grootste catamaranrace ter wereld.
Sommeltjespop: 4 juli 2015 in De Waal.
SunBeats: 11 juli 2015 bij De Koog
Horizontoer: 25 en 26 juli 2015 in Den Burg
Landbouwdag: 30 juli 2015 in Den Hoorn 
Texel Airshow : 1 augustus 2015 bij De Cocksdorp.
HavenVistijn: 8 augustus 2015 in Oudeschild.
Texel Culinair: 11-13 september 2015. Culinair evenement, waarbij Texelse restaurants zich presenteren met hun lekkerste gerechten.
Texel Halve Marathon: 27 september 2015. Met start vanaf de veerboot. De inschrijving is op 1 februari 2015.
Texel Blues: 9-11 oktober 2015. Bluesfestival met live-optredens in de cafés en zalen van Den Burg.

Kamer Eb en Vloed (begane grond, eigen opgang)

Deze kamer is de ruimste kamer van ons Guesthouse. Eenvoudig maar praktisch ingericht met 2 eenpersoons bedden tegen elkaar geschoven. Doormiddel van een slaapbank is de kamer ook geschikt voor 4 personen. Leuke kamer voor een paar dagen Texel. Wanneer u ontbijt wenst wordt dit in een leuke picknickmand geserveerd op afgesproken tijd op de kamer, zodat u kunt genieten van ontbijt op bed. Zomers heeft u ook de mogelijkheid om het ontbijt buiten op het terras te nuttigen.

Sociale Media “Een folder die terugpraat”

Sociale media gaat in je systeem zitten , je ziet en wilt dingen delen, je ervaring, je gevoel, beleving...

Wat kan dat voor je bedrijf betekenen, heel simpel, meer omzet , meer gasten, meer mensen waarmee je direct contact hebt alsof je een open telefoonlijn hebt met mensen die eventueel naar je toe willen komen, alsof je op een beurst staat, met allemaal andere logies verstrekkers, moet je dan heel hard schreeuwen? Nee, maar je moet wel duidelijk maken dat je er bent.

Texel Bij het Strand

Wat ik als ondernemer verkoop is een beleving, een vakantie een weekend weg, ik verkoop niet alleen een ontbijt of verhuur een kamer, ik wil gastheer zijn, ik wil het u naar de zin maken, ik wil dat u het geld wat u uitgeeft aan mij , dubbel en dwars waard vind, ik wil dat u Texel beleeft,

Simpele gedachten

Geachte Turken,Grieken, Bulgaren en Brazilianen ,

Kunnen jullie wat demonstranten deze kant op sturen?
Wij zijn ook nogal ontevreden maar durven zelf niet zo goed te demonstreren..
We laten het constant maar over ons heen komen, en gaan stilletjes ten onder, ook wij hebben gestemd op een paar mensen die hun beloften niet nakomen , maar op de een of andere gekke manier laten we ons nog steeds in de maling nemen.

Karten

Vandaag even wat leuks doen met mijn jongste zoon.

Ik had besloten om te gaan karten, er zijn twee kart banen op Texel maar ik wilde binnen karten in verband met het weer, hoewel ik weet dat deze eigenaar niet de meest gastvrije ondernemer is, ben ik toch naar de kart-baan in de koog gegaan.

Welkom in mijn hoofd

Eerste verhaal op dit blog, alle begin is moeilijk, en dat is zeker voor een onervaren schrijver/blogger als ik het geval.

Wat ik ga schrijven..? Ik ga lezers meenemen in mijn hoofd in mijn gedachten en aan reacties te zien op twitter en facebook heb ik gemerkt dat veel mensen mijn kleine korte berichten lezen en daarop reageren.

Abonneren op deze RSS feed

Copyright Bed & Breakfast "Bij het strand"

Top Desktop version